Over Paul


Mijn naam is Paul Soons, geboren in 1956. Ik 
studeerde af in de psychologie en filosofie en deed de vervolgopleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut. Mijn promotieonderzoek ging over een studie naar de behandeling van mensen met een hartziekte. Inmiddels ben ik 35 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en heb me aldaar toegelegd op mindfulness-georiënteerde therapieën, zoals Mindfulness Based Cognitive Therapy, Acceptance and Commitment Therapy en Compassion Focused Therapy.

Van jongs af aan ben ik gegrepen door existentiële vragen. Inspiratie vond en vind ik onder meer in de Christelijke traditie, Transcendente Meditatie, Zen, Tibetaans Boeddhisme en Advaita Vedanta. Dit zijn allemaal stromingen die in de kern uitkomen bij non-dualiteit.

Om de therapeutische- en non-duale stromingen te integreren volgde ik de opleiding “Unity in Duality” aan het Tarabinstituut en de Art of Life (Non-dualiteit en Zelfinzicht) opleiding “Non-duale Coaching en Therapie”. Zelf werk ik voortdurend aan eigen emotionele en levenbeschouwelijke thema’s door middel van bijscholing en retraites.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden naar meer geluk, vrijheid en voldoening, vanuit een verruimd en onbegrensd bewustzijn.

Opleidingen en registraties